Štyri kanadské body Hossu s Handzušom, Budaj opäť striedal Pricea

16.04.2013 Celý región

New York (TASR) - O ďalšie tri body si rozšíril svoje osobné štatistiky v zámorskej NHL v noci na utorok slovenský útočník Marián Hossa. Na domácom ľade aj jeho zásluhou zvíťazilo Chicago nad Dallasom 5:2, keď krídelník "jastrabov" strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Na svojom konte tak už má 28 bodov (16+12) a po súboji ho vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia, v ktorom zaznamenal počas takmer 20-minútového pobytu na ľade aj tri plusové body a na súperovho brankára vyslal štyri strely.
O druhú asistenciu si v novom drese rozšíril svoje štatistiky Hossov krajan Michal Handzuš, ktorý odohral 10:57 minút.
Columbus v snahe prebojovať sa do play off zaznamenal ďalší cenný úspech, keď vyhral nad Coloradom na jeho ľade 4:3 po predĺžení. Útočník "modrokabátnikov" Marián Gáborík strávil na ľade takmer 18 minút, z jeho troch striel na bránku sa neujala ani jedna, zaznamenal ale jednu plusku.
Montreal doma nestačil na Philadelphiu, ktorej podľahol 3:7. V jeho bránke začal opäť Carey Price, v poslednej tretine ho vymenil Peter Budaj, ktorý, ktorý pustil za svoj chrbát zo štyroch striel už iba jeden gól.
Nashville prehralo doma s Vancouverom 2:5 a prišlo už aj o teoretickú šancu postúpiť do play off.
Siedme stretnutie večera, v ktorom sa mali stretnúť Boston s Ottawou sa v súvislosti s bombovým útokom na mestskom maratóne nehralo.
 

Vyberte región